Nu är det äntligen premiär för 10snabba.se som nu öppnas för allmänheten 🎉

För er som inte känner till vad 10snabba.se är så kommer här en kort förklaring och givetvis 10 Snabba frågor med… oss själva 😊

10snabba.se är ett nytt format där vi ställer 10 snabba frågor till såväl okända, kända som kanske ökända personer. Ämnena kan variera, likaså nivån på frågorna men en sak har alla personerna gemensamt, alla har en historia att berätta!

Målet med 10snabba.se är att sprida folks historier, det kan vara den till synes helt okända Emma, 15 år, som precis blivit uttagen till en träningsdag med bowlinglandslaget för 15-åringar, kända Victor som skall delta i en av landets största musiktävling eller Arne, 77, politikern som tog det där beslutet som påverkade så många personer. Återigen, alla har en historia att berätta!

Varför startar ni 10snabba.se?

– Det finns så många människor där ute som är så intressanta och har så mycket att berätta. Detta vill vi lyfta fram.

Hur väljer ni ut vilka personer ni ska prata med, landet kryllar ju av personer som vill synas och höras?

– Merparten av alla personer vi pratar med kommer som tips från en eller flera som uppenbarligen tycker att den namngivne personen har något kul att säga. Sånt går vi igång på, samtidigt som vi vill lyfta fram bredden, det vill säga även personer som är ganska okända.

Vem är drömpersonen att prata med?

– Oj, det beror vem av oss ni frågar… 10 Snabba med den amerikanske presidenten Donald Trump hade varit intressant så klart men jag tror inte att det är så många som hade velat läsa om honom. Sedan tror jag faktiskt att det som är mest intressant för våra läsare är någon ”rising star” inom ett visst område.

Hur tror ni att folk kommer att ta emot idén med 10snabba.se?

– Vi har redan märkt av att folk gillar formatet som sådant. Det är lätt att hänga med och artiklarna blir sällan jättelånga och jobbiga att läsa. All respons vi har fått så här långt har bara varit positiv!

På tal om positiv respons, vad vill folk läsa mer om?

– Definitivt framgångshistorier. Personer som ”lyckats” med något som berättar om sin resa dit där man är idag, tror jag att folk vill se mer av!

Som till exempel?

– Enkelt, om vi pratar med en landslagsstjärna inom exempelvis handboll så kan han/hon ge tips om hur han/hon tog sig dit och berättar mer om vad som krävs. Vi gillar att lyfta fram förebilder!

Det är en riktig tråkig och kall lördagsförmiddag i november, vad vill man läsa då?

– Definitivt en ”feelgood-artikel” med någon sköning som kastar ur sig galna grejer som värmer. Sånt funkar dygnet runt, året om, men gör sitt jobb när folk har tråkigt. Då surfar man in till oss!

Det kommer att vara en del annonser på sidan, hur ser ni på detta?

– Det är nödvändigt för oss att ha någon slags finansiering för att kunna driva sidan framåt på det sättet vi vill driva det på.

Vem kan annonsera på er sida?

– Typ alla. Vi kommer däremot inte att inleda samarbeten med exempelvis spelbolag, kreditinstitut, företag som sysslar med droger eller liknande. Skulle det dyka upp någon annons här på sidan som känns lite konstig så ber vi om ursäkt för det, det är inte alltid man kan styra över vad som syns genom de olika annonsnätverken.

Sista och kanske den frågan som flest undrar över; jag känner en person som är riktigt intressant, galen eller bara en skön typ, hur får jag er att skriva om honom/henne?

– Hehe, då ska du skriva till oss direkt så kollar vi upp möjligheterna till en ”10snabba” med den personen!

Ta hand om er, nu kör vi!

Kortfakta