Först och främst. Du är 18 år ung, hur ser vardagen ut för dig?

– Jag pluggar teknik på Polhemsskolans handbollsprogram och spelar i HK Ankarets juniorlag i division fyra.

Vad blir man av att plugga teknik?

– Ingenjör. Jag siktar på att bli civilingenjör.

Som alla andra i Lund…?

– Ja, exakt.

Varför blev du målvakt?

– Jag började med handbollen sent, som 13-åring, när ett beachhandbollslag skulle spela i Åhus men saknade målvakt. Jag kastades in och tyckte att det var kul – så jag fortsatte trots att jag inte förstod reglerna till en början. Innan dess hade jag mest spelat fotboll som utespelare.

Vad är nu detta med dig och straffar? Folk hetsar oss på twitter att intervjua dig om straffar?

– Det uppmärksammades för ett år sedan att jag tar rätt många straffar. Jag har räknat på det den här säsongen eftersom det kändes som min grej. Idag är jag uppe på 65 procent, men i höstas innan Lundaspelen hade jag 87%.

Vad höll du på med i Lundaspelen ?

– Jag hade varit småskadad innan och tog bara två av sex straffar. För dåligt.

Beskriv din teknik?

– Jag vet knappt själv… Ofta går jag fram ett par steg extra och analyserar skytten, hur han tittar och sedan litar jag på min känsla. Jag vevar inte alls, utan står många gånger still och räddar med armar som ”slajdar” neråt.

Vilken straffskytt hade du helst velat ställas mot?

– Det hade varit kul att plocka ner Uwe Gensheimer på jorden, haha.

Om du nu är så grym på straffar, vad har du för svaga punkter? Bergis chippar runt huvudet?

– Oftast höga kantskott runt huvudet, det är inte min gren – ännu.

Vad tänker du kring att straffläggningar inom handbollen ersatts med skämtet shoot outs?

– Blandade känslor. Shoot outs är ändå någonting nytt som jag också är rätt bra på.

Vad har du för förebild?

– En tidig idol för mig Andreas Wolff. Han påminner om min spelstil; inga stora rörelser.

Vart ser du dig själv om tio år med handbollen?

– Förhoppningsvis är jag i ett bra A-lag i Sverige. Det hade varit kul att ta upp Ankaret från division ett till handpollsligan. Visst kan man drömma om Europa och sådär, men för mig hade det varit stort att ta Ankaret hela vägen.

Beskriv din lärare på Handbollsgymnasiet, tillika Stürmerfouls VD, Lasse Eklöv med ett ord?

– Speciell…

Först och främst. Du är 18 år ung, hur ser vardagen ut för dig?

– Jag pluggar teknik på Polhemsskolans handbollsprogram och spelar i HK Ankarets juniorlag i division fyra.

Vad blir man av att plugga teknik?

– Ingenjör. Jag siktar på att bli civilingenjör.

Som alla andra i Lund…?

– Ja, exakt.

Kortfakta

Namn
Oskar Hessler
Ålder
99 år
Bor i
Svitjod