Tio snabba med Ludvig Hallbäck, vars handbollssäsong med Ystads IF slutade med sportslig soppatorsk och sedan inställt slutspel på grund av coronaviruset

Säsongen 19/20 blev ju skit, med corona som stängde ner allt innan slutspelet. Men de sista matcherna var YIF låååångt ifrån sin topp. Vad hände där?
– Äsch, svårt att säga. Vi kom inte upp nivån utan lät de andra lagen styra matchen. Sådant vi måste jobba ed till

Världens längsta försäsong är nu igång. Du har chansen att biffa till dig ordentligt inför både beachsäsongen samt höstens seriespel. Vad kommer du att jobba med?
– Mycket biceps och triceps… Framför allt lägga på mig extrakilon som behövs och samtidigt behålla snabbheten i spelet.

För två år sedan, i februari 2018, skrev du på ett fyraårsavtal med Ystads IF. Två säsonger kvar i klubben alltså. Sedan dess har dels storebror Anton gått till Önnered och pappa Jerry är klar för Aranäs. Känner du dig övergiven?
– Ja, verkligen. Eller nej, inte övergiven direkt. Det är ju tråkigt att de flyttat ifrån mig, även om jag förstår deras beslut att flytta. Största omställningen blir att jag inte får morsans mat och att farsan kan tvätta kläder. Det blir jobbigt att ta tag idet.

Kanske kan det vara nyttigt att slippa säkerheten med morsan och farsan i stan?
– Ja, det tror jag verkligen! Både att bo själv och att ha dem en bit bort. Det kommer något gott av att man tar hand om sig själv. Även på handbollsplanen kan det bli bra.

I Ystad har A-lagsspelarna i såväl YIF och IFK varit småkungar på stan när de gått ut. Har du märkt av det?
– Naeee… Inte så.  Man känner sig inte så speciell på stan. Men jag har hört alla storys.

När du sitter på bussen till någon bortamatch och har tre-fyra timmar att slå ihjäl. Vad gör du då?
– Sover och dricker kaffe. Tidigare pluggade jag. Ibland blir det lite serier, senaste säsongen blev det mycket Prison Break.

Om du fick chansen att resa vart du ville i världen, helt själv, vart skulle du åka då?
– Ojojoj, då hade jag velat dra till… Asien. Det hade varit coolt. Jag vill upptäcka mycket, inte sitta still. Båtluffa i Thailand hade varit coolt.

Vad skulle du välja och varför. 200.000 kronor i månaden som proffs i en rysk industristad – eller 50.000 i månaden som proffs vid en fransk medelhavsstad?
– Fransk medelshavsstad. Det är inte lika kul att titta på bankkontot. Hellre sitta vid stranden och dra en köpa.

Du bjuder hem en tjej på middag och ska imponera lite. Vad lagar du? Du får inte säga morsans matlåd.
– Pasta pesto med kyckling och mozzarella. Kan du länka min tinderprofil? Det skulle hjälpa. Till och med Erik Hvenfelt har skaffat tjej nu.

Om du inte blivit handbollsspelare, vilket yrke tror du att du hade valt?
– Då hade jag jobbat med mitt och Antons eventföretag, Hallbäck-Event AB. Kolla in hallback-event.se, det är min Plan B i livet.

Kortfakta

Namn
Ludvig Hallbäck
Ålder
19
Bor i
Ystad