Tio snabba med den albanska popartisten ROD som i helgen tävlar i JEHÓ och är aktuell med singelsläpp även i Sverige.

Berätta om eventet på söndag (22 mars 2020)?
– Jag deltar i en ny modern festival i Albanien kallad JEHÓ. Det sänds på landets största TV-kanal Top Chanel och har en inledande tävling där man kan gå vidare till semifinal och final.

Vad gör du tio minuter innan du går på scen?
– Jag försöker att tänka positiva tankar så mycket det bara går – för att sedan kunna leverera med så mycket känsla som möjligt.

Du har ett svenskt team bakom dig. Berätta?
– Jag har haft turen att få jobba med två proffs. Christian Oscarsson är en fantastisk producent och även min manager. Han är verkligen hängiven och dedikerad till vårat arbete. Sedan har vi Linda Sonnvik som har skrivit texterna till de flesta av mina låtar. Texterna är väldigt personliga och har ett djup i sig. Jag är glad och tacksam över att få jobba med dem båda.

Vart kan vi i Sverige lyssna på din musik?
– Mina låtar finns på både Spotify och YouTube. Det går även att lyssna på låtar som jag gjort tillsammans med svenska artister; som ”Summer Paradise” med Ebba och ”Light It Up” med Soundstreamers.

Vad har du för tips till unga och blivande artister?
– Jobba hårt och tro på dig själv. Arbete och tålamod krävs.

Vilken musik lyssnar du själv på?
– Jag gillar och lyssnar på många olika stilar som dance, R&B, soul, jazz, ballader, rap och hip hop!

Hur ser den perfekta lördagen ut?
– Först och främst; en rejäl sovmorgon efter en sen fredagsnatt… Sedan blir det en STOR frukost och lite mer vila. Sedan är jag redo för en ny utgång med goda vänner, gärna på någon karaokebar med dansgolv.

Om vi skulle ta en sväng till Tiranatrakten i Albanien – vad får vi inte missa?
– Albanien är ett intressant land med vackra människor, stränder, historiska städer och härliga barer. Gillar man att upptäcka någonting nytt rekommenderar jag min hemstad Dürres; en härling sommarstad som har allt.

Vart åker du helst själv på semester?
– Jag älskar Sverige! Det är så vackert på sommaren. All grönska och frisk luft är som magi för själen. Dessutom är svenskarna ett väldigt vänligt och härligt folk.

Var ser du dig själv om tio år?
– Då har jag skördat av det hårda arbete jag lägger ner just nu. Jag har lyckats i musikbranschen och är kanske gift och har en hund. Men vem vet? Livet är fullt av överraskningar.

Kortfakta